MEET THE TRAINER: DAVID

Hi, ik ben David Henzen en ik ben 20 jaar oud. Ik werk vanaf deze zomervakantie bij TH Sport & Fitness. Afgelopen jaar heb ik stage gelopen bij TH Sport & Fitness en toen is er gevraagd of ik wilde komen werken. Hier heb ik ja op gezegd, omdat ik het een fijne sportschool vind met een leuke combinatie van jongeren en ouderen.

Wat vind je het lastigste en wat vind je het mooiste aan het trainersvak?

Het lastigste aan het trainersvak vind ik een inschatting maken van wat iemand al kan en wat niet. Het mooiste aan het trainersvak vind ik als mensen blij zijn als je ze ergens mee geholpen hebt.

Hoe motiveer jij de leden van het sportcentrum?

Ik probeer de leden te motiveren door even een praatje te maken en te complimenteren dat ze goed bezig zijn.

Welke studie heb je gevolgd om hier te komen werken?

Ik ben op dit moment nog bezig met mijn studie. Ik doe een sport en bewegen opleiding op de sportacademie in Amsterdam. Dit is een mbo-opleiding. Vorig schooljaar heb ik mijn diploma voor fitnesstrainer A gehaald en ik ben nu bezig met fitnesstrainer B.

Wat doe je verder naast het werken als fitnessinstructeur?

Naast het werken als fitnessinstructeur, voetbal ik ook nog in een vriendenteam bij Foreholte voor de gezelligheid.

Heb je nog verdere ambities die je wil bereiken?

Ik zou na mijn opleiding graag nog een cursus personal training willen volgen. Zo kan ik mij nog meer ontwikkelen.

Wat zou je mee willen geven aan de mensen die niet goed weten hoe ze moeten beginnen met sporten?

Je moet ergens beginnen. Dus maak een eerste afspraak en dan helpen de instructeurs je verder op weg.