MEET OUR TEAM: JURGEN

Deze maand in the picture: JURGEN!

Even voorstellen…… Ik ben Jurgen, ik woon in Lisse en in april ben ik alweer 31 jaren jong. 😉

Hoe lang werk je al bij TH Sport & Fitness?
Ik ben hier begonnen met mijn snuffelstage vanuit de KTS in Voorhout. Ik volgde daar de theoretische leerweg, mede omdat ik niet wist welke richting ik toen op wilde. Ik vond gym en zwemmen altijd erg leuk en zette me daar dan ook altijd voor de volle 100% voor in. Dit is de reden dat ik op zoek ging naar een sportieve stage en toen kwam ik bij Thea terecht. Na mijn stageperiode ben ik met veel plezier als ‘medewerker technische dienst’ verder gegaan bij TH Sport & Fitness en deed ik allerlei klusjes en schoonmaakwerkzaamheden.

Waarom TH Sport & Fitness?
Na mijn stageperiode ben ik hier vast in dienst gekomen en nooit meer weggegaan. Dit omdat ik het super naar mijn zin heb en mag werken met hele fijne collega’s! De samenwerking met Thea is vanaf het begin al heel prettig verlopen en zij heeft mij alle ruimte gegeven om mij verder te ontwikkelen.

Wat vind je het lastigste en wat vind je het mooiste aan het trainersvak?
Soms zijn de mooiste dingen van het trainersvak het lastigste te bereiken. Samen de gestelde doelen behalen is niet altijd even makkelijk maar des te mooier als dit lukt. Het contact met een sporter is heel belangrijk voor mij.

Hoe motiveer jij de leden van het sportcentrum?
Grotendeels door positiviteit. Door lekker te sporten voel je je beter en werk je aan je conditie en algehele gezondheid. Een fitte levensstijl geeft je een goed gevoel en is van groot belang voor je fysieke en geestelijke gezondheid. Ik probeer hieraan bij te dragen tijdens mijn werk.

Welke studie heb je gevolgd om hier te komen werken?
Na de theoretische leerweg van de KTS ben ik naar het CIOS in Haarlem gegaan. Hier heb ik de keuzevakken atletiek en uiteraard fitness gevolgd. Deze stage heb ik dan ook bij TH Sport & Fitness uitgevoerd. Ik heb hier veel geleerd en mezelf verder ontwikkeld in het trainersvak. Ik heb toen mijn functie uitgebreid als fitnessinstructeur. Hierna heb ik de opleiding van Fysio Physics Medical Fitness Instructor – Personal Trainer gevolgd en afgerond. Hiermee werd taping en Personal training mogelijk. Toen ben ik mij meer gaan richten op het leidinggeven. Hiervoor heb ik Management & Leidinggeven gevolgd op het NCOI te Amsterdam.

Heb je nog verdere ambities wat je wil bereiken?
Ik wil mezelf graag verder ontwikkelen in de managementfunctie die ik vorig jaar op me heb genomen. Het leidinggeven en aansturen van het team was toen een nieuwe uitdaging waar ik veel plezier in heb. Het blijven vernieuwen vind ik ook erg belangrijk en ik probeer dat meer en meer toe te passen. Natuurlijk zijn er ook moeilijke situaties, maar omdat ik hier nu al zolang werk heb ik al veel ervaring opgedaan. Verder is het met hele fijne collega’s werken ook een groot pluspunt.

Wat doe je verder naast het werken als fitnessinstructeur?
Sporten vind ik heel belangrijk, dus dat probeer ik dan ook op verschillende manieren uit te oefenen. Zo loop ik 1-2 keer per week hard, doe ik aan crossfit en skeeler ik soms. Verder ben ik vrijwilliger bij de scoutinggroep Shawano’s Lisse, waar ik als kind al vanaf m’n vijfde jaar ben te vinden. Toen was ik voornamelijk aan het zeilen, nu werk ik mee aan het onderhoud van de boten, gebouwen en het terrein.

In juli dit jaar ga ik met mijn aanstaande trouwen, dus daar gaat ook veel vrije tijd in zitten! 😉