MEET THE TRAINER: RICK


Hi, Rick! Stel je voor…

Ik ben Rick en ik ben 26 jaar oud.

Hoe lang werk je hier al?

Ik werk hier nu al bijna twee jaar. Hiervoor ben ik 4 jaar werkzaam geweest in een andere sportschool.

Waarom TH Sport & Fitness?

Ik werd door Bram Jonkman gevraagd of ik wilde komen werken bij TH Sport & Fitness. Ik wilde eerst even kijken of dit sportcentrum bij mij aansloot. Toen dit het geval bleek te zijn, heb ik mijn baan bij de andere sportschool opgezegd en ben ik verder gegaan bij TH Sport & Fitness.

Wat vind je het mooiste aan het trainersvak?
Het mooiste vind ik dat je met de mensen die je altijd ziet een band creƫert en dat zij altijd in zijn voor een praatje.

Hoe motiveer jij de leden van het sportcentrum?

Door realistische doelen met de sporters te stellen. Voor mij werkt dit motiverend en ook de sporters vinden dit motiverend. Het is altijd fijner om ergens naar toe te werken, dan dat je nergens naar toe werkt en niet weet wat je met het sporten wilt bereiken.

Welke studie heb je gevolgd om hier te komen werken?

Ik heb hiervoor het CIOS in Haarlem versneld gedaan in twee en een half jaar. Mijn specialisaties waren fitness en sportmassage. Ik had dit gekozen in verband met mijn vervolgstudie. Ik heb dus mijn Fitness A & B gehaald bij het CIOS in Haarlem.

Wat doe je verder naast het werken als fitnessinstructeur?

Ik zit nu momenteel in mijn derde leerjaar fysiotherapie aan de Hogeschool in Leiden. Ik loop nu stage en daar ben ik tot februari 2021 nog mee bezig. Daarna ben ik al bijna klaar, en ga ik fulltime werken. Verder doe ik in mijn vrije tijd aan hardlopen. Ik wil in augustus met vrienden een halve triatlon gaan doen. Daarvoor ben ik dus nu momenteel druk aan het trainen. Verder speel ik graag voetbal.

Heb je nog meer ambities die je wilt bereiken?

Ik wil graag na mijn studie gaan werken en in de avond een avondstudie gaan volgen aan de universiteit in Rotterdam voor mijn master manueel therapie. Maar dat is nog ver weg en voor nu vind ik het belangrijk om veel praktijkervaring op te doen tijdens het volgen van mijn stage.

Wat zou je mee willen geven aan de mensen die niet goed weten hoe ze moeten beginnen met sporten?
Maak eerst een duidelijk plan. Veel mensen stappen ergens in zonder enig idee te hebben. Maak voor jezelf een plan en maak afspraken met jezelf. Dit moet overigens wel haalbaar zijn voor jezelf en realistisch voor een lange termijn. Veel mensen starten met sporten en komen vier tot vijf keer in de week heel fanatiek en daarna zie je ze vaak terugvallen.